Comercialització de la IGP Sobrassada de Mallorca de l’any 2021
( 06/04/22 )

Durant l’any 2021 la Indicació Geogràfica Protegida "Sobrassada de Mallorca" comercialitzà un total de 2.035 tm de sobrassada el que representa un augment de un 2.4 % respecta l’any anterior, de les quals 160 tones ho foren de sobrassada de Mallorca de porc negre, amb un increment del 7.6 % .

 

En l’actualitat hi ha 19 elaboradors inscrits al Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca i d’ells en hi ha 9 que també elaboren aquest embotits a partir de carn de la raça de porc autòctona.

 

Del total de la producció comercialitzada de Sobrassada de Mallorca, 672 tm  foren comercialitzades a les pròpies Illes Balears amb un fort increment, respecte l’any anterior, de més del 78 %.

 

Pel que fa a altres mercats es comercialitzaren 1.363 tm, del quals 1.308 tm ho foren a la resta de l’estat, i 55 tm es comercialitzaren a altres països.

 

Amb aquestes dades es constata que el principal mercat de la Sobrassada de Mallorca és el nacional i el local.

 

La comercialització de la Sobrassada de Mallorca, representa un volum de negoci proper als 12 milions d’euros,

 

Comercialització de la IGP Sobrassada de Mallorca de l’any 2021  - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern